Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@02:04:45 GMT

تشخیص علام بیماری اوتیسم در ۹ ماهگی

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۶۵۲۳۳

سرپرست واحد آموزش پژوهش و توانبخشی انجمن اوتیسم ایران با بیان اینکه دلیل بیماری اوتیسم هنوز کشف نشده است گفت: در انجمن اوتیسم ایران ۱۵۰۰ پرونده از کودکان مبتلا به اوتیسم ثبت شده است.
به گزارش فارس، سینا توکلی سرپرست واحد آموزش پژوهش و توانبخشی انجمن اوتیسم ایران اظهار داشت: در خصوص آمار بیماران مبتلا به اوتیسم اظهار داشت: آماری که در سال 2014 توسط کشور آمریکا ثبت شده است نشان می‌دهد که در واقع به ازای هر 65 تولد یک نفر به اوتیسم مبتلا است اما طی چند سال گذشته وزارت بهداشت در خصوص آمار مبتلایان به این بیماری آماری منتشر نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی آماری که در دو سال گذشته منتشر کرده است نشان می‌دهد در کشور ما به ازای هر 150 تولد یک نفر به این بیماری مبتلا شده است.
توکلی ادامه داد: علت بروز این بیماری هنوز کشف نشده است٬ مسایل ژنتیکی در ابتلا به اوتیسم تاثیر دارد اما این اثر قطعی نیست و در 1500 پرونده موجود در انجمن اوتیسم 33 پرونده مربوط به خانواده‌هایی است که دو کودک مبتلا به اوتیسم دارند.
وی گفت: از آنجایی که در برخی ازدواج‌های فامیلی این بیماری مشاهده می‌شوند می‌گویند که ژنتیک موثر است.
توکلی با بیان اینکه سبک زندگی در بروز این بیماری موثر نیست تصریح کرد: محل زندگی٬تحصیلات والدین و سایر موارد بستگی ندارد.
سرپرست واحد آموزش پژوهش و توانبخشی انجمن اوتیسم ایران ادامه داد: اوتیسم اختلالی عصب رسی است که در سه سال اول زندگی بروز می‌کند٬ برای برخی از کودکان بصورت مادرزاذی است که معمولا در سن 9 ماهگی می‌توان علایم اولیه آن را تشخیص داد و برای برخی علایم در سن 2 سالگی مشاهده و تشخیص داده می‌شود.
وی در خصوص علایم تشخیص این بیماری عنوان کرد: لبخند اجتماعی٬ تغییرات ژنتیکی ٬ بیان کلمات و پسرفت‌های ژنتیکی از جمله علایم بروز این بیماری هستند.
توکلی گفت: اوتیسم اختلالی روان بیماری مزمن است و برای درمان آن دارو و درمان قطعی وجود ندارد اما توانبخشی موضوع مهمی است که می‌تواند در بهبود این کودکان نقش اساسی ایفا کند. شاید بیماران عقب مانده ذهنی با درمان‌های توانبخشی پیشرفت درمانی چندانی نداشته باشند اما در کودکان مبتلا به اوتیسم هرچه مداخلات درمانی مثل گفتاردرمانی زودتر آغاز شود روند درمان بهتر خواهد شد.
وی افزود: آمار کودکان اوتیسمی که در ایران به مدارس استثنای می‌روند حدود 2000 نفر تخمین زده می‌شود٬ اگر کار درمانی٬ رفتار درمانی و گفتار درمانی٬ هنردرمانی و برخی مداخلات دارویی زود آغاز شود می‌تواند کمک کند کودک به مدرسه برود و بهبود یابد.
سرپرست واحد آموزش پژوهش و توانبخشی انجمن اوتیسم ایران عنوان کرد: آماری در خصوص کارشناسان این حوزه وجود ندارد بطور مثال روانشناسان کودکان استثنایی که از دانشگاه‌های مختلف فارغ‌التحصیل می‌شوند در حوزه بیماران اوتیسمی فعالیت نمی‌کنند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۵۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید

متخصص اعصاب و روان با تاکید به عوارض اختلال افسردگی گفت: توجه نکردن به این بیماری باعث مزمن شدن بیماری افسردگی شده و کنترل آن نیز دشوارتر می شود، هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد در روابط بین فردی، شغل و فعالیت‌های روزمره بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد باید برای درمان اقدام کند.

ویکتوریا عمرانی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بروز اختلال افسردگی در برخی افراد اظهار کرد: فردی که خلق گرفته دارد، علاقه‌ها و لذت‌های قبلی را از دست داده و همراه آن تعدادی از علائم مانند کاهش انرژی، تغییراتی در خواب، اشتها، تغییراتی در انگیزه، احساس گناه و کاهش تمرکز را داشته باشد و اگر این علائم در بیشتر ساعت‌های روز و حداقل دو هفته تداوم پیدا کند، فرد به اختلال افسردگی مبتلا شده است.

وی با بیان اینکه افسردگی می‌تواند سرچشمه بسیاری از مشکلات برای بیمار شود، افزود: بی‌خوابی مداوم فرد افسرده بر ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد یا الگوی تغذیه‌ای فرد را تغییر داده و روابط بین فردی بیمار مبتلا به افسردگی در خانواده و بین همکاران دچار مشکل می‌شود.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: این حس ناخوشایند افسردگی باعث بروز تغییراتی در رفتار فرد مبتلا شده و این اتفاق باعث می‌شود که اطرافیان او هم از این موضوع دچار آسیب شوند، اگر این علائم ماندگار باشد و باعث شود که فرد کارهای روزمره خود را انجام ندهد و حوصله انجام هیچ کاری و رفتن به محیط‌های شاد و شلوغ را نداشته باشد، باید به فکر درمان بود.

وی در خصوص شیوع این بیماری در سنین متفاوت اظهار کرد: احتمال بروز بیماری افسردگی در تمام سنین وجود دارد و درمان آن متفاوت بوده و تشخیص این بیماری در سنین زیر دبستان مشکل بوده و از نظر مشاهده رفتار فرد بیمار به ابزارهای ویژه نیاز دارد، اگر فردی در سنین جوانی افسردگی داشته باشد، احتمال بروز این بیماری در دوران سالمندی هم وجود دارد، علاوه بر این برخی افراد بدون سابقه قبلی به دلایلی ممکن است در دوره سالمندی به افسردگی مبتلا شوند.

عامل بروز بیماری افسردگی چند فاکتوری است

عمرانی فرد در مورد علل بروز بیماری افسردگی خاطرنشان کرد: مانند همه اختلالات روانپزشکی عامل بروز بیماری افسردگی هم چند فاکتوری است، عوامل ژنتیکی، زمانی که سیستم عصبی در دوران جنینی شکل می‌گیرد و اتفاق‌هایی که برای مادر رخ می‌دهد، در بروز بیماری افسردگی فرزند بی‌تأثیر نیست، همچنین تغییرات مواد درون بدن، عوامل روانی و اجتماعی مانند استرس‌ها، وقایع ناراحت‌کننده در خانواده و محیط کار مجموعه‌ای از عواملی است که باعث می‌شود، فردی مبتلا به این بیماری شده و اختلال افسردگی در او شدت پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: لازم است بدانیم توجه نکردن به افسردگی باعث مزمن شدن این بیماری شده و کنترل آن هم مشکل‌تر می‌شود و هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و این عملکرد می‌تواند در روابط بین فردی، شغل، فعالیت‌های روزمره و در مراقبت فرد از خود اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: علائمی مانند کم‌خوابی، مشکل در تمرکز، پراشتهایی یا کم اشتهایی هر کدام عوارضی را برای فرد افسرده به همراه دارد و در اختلال افسردگی‌های شدیدتر هم فکر کردن به مرگ از جمله عوارض ناگواری است که احتمال دارد برای فرد افسرده رخ دهد و خانواده را درگیر کند.

متخصص روانپزشکی با بیان اینکه توصیه‌های اطرافیان برای مبارزه با این بیماری به فرد مبتلا کمک‌کننده است، گفت: توصیه‌ها نباید جنبه دستوری داشته باشد و اعضای خانواده باید سرزنش کردن بیمار را کنار بگذارند، شرایط و محیط پرتنش را برای بیمار تعدیل کنند تا او بتواند از نظر رفتاری تا اندازه‌ای فعال شود و احساس مفید بودن کرده و حس بی ارزش بودن نکند.

کد خبر 749247

دیگر خبرها

  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • افزایش دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید