Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وب‌ام‌دی پژوهشگران ایمپریال کالج لندن که یافته‌هایشان از این بررسی کوچک را در ژورنال Nature Medicine منتشر کرده‌اند، می‌گویند این بررسی ممکن است نویدبخش ایجاد درمان‌های جدید برای افسردگی درآینده باشد.

این پژوهشگران می‌نویسند:‌«افسردگی یک بیماری روانی بسیار شایع است که میزان وقوع آن در طول دوران پاندمی کووید-۱۹ افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما، حتی داروهای ضد افسردگی با بهترین کارکرد در نهایت تاثیربخشی متوسط، اثرات جانبی غیرقابل‌چشم‌پوشی، مشکلات مربوط به قطع دارو، میزان‌های بالای عود افسردگی دارند که نیاز به درمان‌های جدید بهبودیافته را مطرح می‌کند.»

این پژوهشگران اسکن‌های مغزی ۶۰ نفر را در دو کارآزمایی آنالیز کردند که که به آنها سایلوسایبین داده شده بود. در نخستین کارآزمایی، همه افراد دو دوز خوراکی سایلوسایبین – ۱۰ میلی‌گرم و ۲۵ میلی‌گرم – با فاصله ۷ روز دریافت کرده بودند.

تصویربرداری با «ام‌آرآی کارکردی» (fMRI) که فعالیت مغزی را اندازه می‌گیرد، پیش از درمان و یک روز پس از دریافت دوز ۲۵ میلی‌گرمی انجام شد. پزشکان علائم افسردگی را نیز پس از این درمان اندازه‌گیری کردند.

در کارآزمایی دوم، برخی از افراد با سایلوسایبین درمان شدند، اما دیگر و گروهی دیگر «اسیلاتوپرام»، داروی رایج ضدافسردگی را دریافت کردند. بیماران مبتلا به اختلال افسردگی عمده در این بررسی یا دو دوز ۲۵ کیلوگرمی سایلوسایبین با فاصله ۳ هفته به علاوه ۶ هفته درمان روزانه با دارونما یا دو دوز یک میلی‌گرمی سایلوسایبین با فاصله ۳ هفته به علاوه ۶ هفته درمان روزانه با اسیتالوپرام دریافت کردند.

fMRI پیش از درمان و ۳ هفته پس از دوز دوم سایلوسایبین در این بیماران انجام شد.

درمان با سایلوسایبین با بهبودی همراه بود به طوری که تصویربرداری از مغز با fMRI نشان‌دهنده ارتباط و انعطاف‌پذیری بیشتر شبکه‌های مغزی بود.

به گفته این پژوهشگران نتایج در هر دو کارآزمایی نشان داد که پاسخ درمانی به سایلوسایبین سریع، مداوم و همبسته با کاهش «مدولاریتی» شبکه‌های مغزی در تصویربرداری fMRI بود که بیانگر آن است که اثر ضدافسردگی سایلوسایبین ممکن است با افزایش کلی یکپارچگی شبکه‌های مغزهمراه باشد.

در مقابل، پاسخ درمانی به اسیتالوپرام خفیف‌تر و تغییراتی در سازماندهی شبکه‌های مغزی مشاهده نشد.

یک نظریه رایج درباره شیوه کارکرد مغز نظریه «مدولار» یا «پیمانه‌ای» بودن آن است به این معنا که مغز به صورت گروه‌های نیمه‌خودکار سلول‌های عصبی عمل می‌کند و مناطق مغزی از طریق مسیرهای نسبتا جداگانه و با فاصله طولانی با هم در ارتباط هستند.

در افراد مبتلا به افسردگی عمده این «مدولار بودن» شبکه‌های مغزی تشدید می‌شود و فعالیت مغزی در مناطق معینی محصور می‌شود که خود را به صورت الگوهای فکر انعطاف‌ناپذیری نشان می‌دهد که می‌تواند افراد مبتلا به افسردگی را وارد حلقه‌های بازخورد منفی بدبینی و نومیدی کند.

این بررسی نشان داد افرادی که با سایلوسایبین درمان شده‌اند، یکپارچگی بیشتری در شبکه‌های مغزی بوجود می‌آید و فعالیت سلول‌های عصبی در پهنه‌های بزرگی از مغز افزایش می‌یابد. این افزایش ارتباطات میان مناطق مغزی در این بیماران شبیه به وضعی سریع‌الانتقال بودن مغز سالم است که می‌تواند خود را با شرایط گوناگون در طول روز تطبیق دهد.

این پژوهشگران می‌گویند در طول ۱۵ سال گذشته دست کم شش کارآزمایی بالینی بهبودی در علائم افسردگی بیماران را با درمان با سایلوسایبین گزارش کرده‌اند. دو تا از این کارآزمایی‌ها که در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ انجام شد- در این آنالیز هم گنجانده شده بودند.

افسردگی یک مشکل عمده بهداشت عمومی است که بار بیماری و هزینه هنگفتی ایجاد می‌کند، و به گفته این پژوهشگران این بررسی یک شاخص زیستی قوی، قابل‌اعتماد و بالقوه اختصاصی را برای پاسخ به درمان با سایلوسایبین در بیماران دچار افسردگی را شناسایی کرده است.

به گفته این پژوهشگران با وجود نویدبخش بودن این یافته‌ها، برای اینکه بتوان به مرحله تایید درمان با سایلوسایبین به عنوان یک گزینه قابل‌استفاده در افراد مبتلا به افسردگی رسید، با توجه به کوچک بودن این بررسی و مدت زمانی کوتاه آن، لازم است کارآزمایی بالینی مرحله سوم در این باره انجام شود.

آیا با قارچ‌های جادویی می‌توان افسردگی را درمان کرد؟ کد خبر 670503 برچسب‌ها دارو بیماری افسردگی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دارو بیماری افسردگی شبکه های مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۴۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند

به گزارش خبرنگار مهر، نشست معارفه با حضور استاندار بوشهر و رئیس دیوان عدالت اداری کشور برگزار و محمد چمکوری، الله‌کرم خواجه و بتول گرگین به‌عنوان اعضای شبکه پیگیری اجرای قانون اساسی در این استان منصوب و معرفی شدند.

استاندار بوشهر بعد از ظهر پنج شنبه در این آئین اظهار داشت: سه نفر از حقوقدانان سلیم‌النفس و با کیفیت به عنوان عضو شبکه پیگیری اجرای قانون اساسی در استان معرفی شده‌اند و امیدوارم در این مسیر به توفیقات مورد نظر برسند.

احمد محمدی زاده افزود: قانون اساسی مظهر اهداف انقلاب اسلامی است و اجرای دقیق آن موجبات اعتلای نظام می‌شود.

وی اضافه کرد: اجرای صحیح قانون اساسی، درمان برخی مشکلات جامعه است و باید اساساً کارها بر معیار قانون اساسی انجام شود.

این شبکه برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی تشکیل شده و در حکم انتصاب اعضای شبکه پیگیری اجرای قانون اساسی در استان بوشهر که از سوی معاون قانون اساسی معاون حقوقی رئیس جمهور و دبیر هیئت پیگیری اجرای قانون اساسی صادر شده، آمده است:

در راستای مردمی‌سازی پیگیری اجرای قانون اساسی موضوع ماده یکم دستورالعمل نحو اعمال مسئولیت رئیس جمهور در اجرای قانون اساسی ابلاغی سوم مرداد ۱۴۰۱ رئیس جمهور و به منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های استانی در حوزه اجرای میثاق ملی (قانون اساسی) موضوع ماده هشتم دستورالعمل فوق‌الذکر و با لحاظ ماده دوم شیوه تشکیل و فعالیت‌های شبکه پیگیری اجرای قانون اساسی در کشور به موجب این حکم محمد چمکوری، الله‌کرم خواجه و بتول گرگین به‌عنوان عضو شبکه پیگیری اجرای قانون اساسی در استان بوشهر منصوب می‌شوید.

کد خبر 6095243

دیگر خبرها

  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
  • ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید